Az Orvosi Kamara is támogatja a pedagógussztrájkot

Szerintük a mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás és minőségi egészségügyi ellátás a társadalmi jólét alapja. 

2022. január 31., 12:49

Szerző:

Szolidaritást vállalunk a pedagógusokkal – áll csupa nagy betűvel a Magyar Orvosi Kamara hétfőn közösségi oldalán közzétett bejegyzésében

„A mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás és minőségi egészségügyi ellátás a társadalmi jólét alapja”

– emelik ki a közleményben.  Ezért szükségesnek tartják, hogy minden gyermek és tanulni vágyó fiatal hozzáférjen a minőségi oktatáshoz és legyen is lehetősége ilyen oktatásban részesülni, továbbá egészségben élni. Ezért a kamara szolidaritást vállal a pedagógusokkal, akik az előbbiért, és az egészségügyi szakdolgozókkal, akik az orvosokkal együtt az utóbbiért felelősek – áll a bejegyzésben. 

(Kiemelt kép: A Szent László Gimnázium a pedagógussztrájk napján. Fotó: Márványi Dóra)

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.