A nagymama vezette a kecskeméti vasúti átjárónál elgázolt Suzukit, két unokája meghalt, de ő túlélte

2020. február 17., 10:20

Szerző:

A nagymama, egy 62 éves asszony vezette azt az autót, amelyet elgázolt vasárnap délelőtt a vonat Keccskemétnél - írja a Bors és a Blikk. Sorompó ugyan nincs, de a jelzőberendezés jól működött a Kecskemét és Katonatelep közötti vasúti átkelőnél, ahol az idős asszony a sínekre hajtott, és a Budapestről Szegedre tartó Intercity nagy sebességgel elgázolta a kocsit.

Az autóban az asszony 8 és 11 éves unokája ült, akik a helyszínen életüket vesztették.

„A jelenlegi párom látta a szörnyű baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzésem volt. Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj” - nyilatkozta a Blikknek az elhunyt kislányok anyja.

Halálos baleset Kecskeméten Halálos baleset Kecskeméten
Fotó: Donka Ferenc

A Bors úgy értesült, hogy a nagymama súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel élte túl a balesetet, amely során a vonat 100-120 km/órás sebességgel szakította ketté a régi típusú, piros Suzukit. Horváth Erika főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Borsnak azt mondta, a gyerekek a nagymamájukkal bevásárolni voltak vasárnap reggel, de már hazafelé tartottak, amikor a tragédia történt.

„Valóban nincs sorompó, így hajthatott a sínekre Erzsike, van viszont jelzőlámpa, ami egyértelmű. Sajnos nem ez az első baleset és tragédia itt, valószínűleg sokan meggondolatlanul is áthajtanak. Ez nagyon nagy hiba” – mondta egy közelben lakó a lapnak.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.