Ájultan esett össze a kilakoltatott nő, amikor a rendőrök kivezették a tartozás miatt elveszített lakásából

2018. augusztus 16., 12:25

Szerző:

Az ATV vetített egy megrázó riportot annak az idős párnak a kilakoltatásáról, amely egy 13 millió forintos tartozás miatt  kellett elhagynia a Budapesten, a XI. kerületi Bánk Bán utcában fekvő lakást.

Az idős  pár hárommillió forint hitelt vett fel, a tartozásuk összege azonban 13 millió forintra nőtt. Ezt nem tudják törleszteni, ezért szerdán a végrehajtó rendőri jelenlét mellett rájuk törték az ajtót. A férfi önként távozott a lakásból, a nőt azonban a rendőröknek kellett kivezetniük. Az első emelet körfolyosójáról már a földszintre értek, amikor a nő a rendőrök karjában rosszul lett, elájult és összeesett. Mentőt kellett hívni hozzá.

Fotó: ATV

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar közlése szerint öt év alatt Magyarországon a háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma. Ez napi tíz intézkedést jelent, az Orbán-kormány viszont  azzal hárítja el magáról a felelősséget, hogy az állami mozgástér korlátozott az ügyben, a kabinet legfontosabb feladata a törvényes működés biztosítása, ami egyaránt szolgálja a bérbeadók és a bérlők érdekeit.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.