06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A magyarok harmadának csak egyhavi megtakarítása van

A pandémia idején az emberek nagy része felélte a megtakarításait, így ma a magyarok 36 százalékának legfeljebb egy hónapra elég pluszpénze van - derült ki egy friss kutatásból.

2021. május 9., 17:24

Szerző:

A járvány időszakában az emberek többsége szinte az összes tartalékát felélte, hiszen sokan a munkából is kiestek, és kénytelenek voltak nélkülözni. Most már a magyarok 36 százalékának legfeljebb egy hónapra elég pluszpénze van – írja a Blikk a Generali egy friss felmérésére hivatkozva.

A kutatás szerint egy átlagos kereső havonta 22 600 forintot tesz félre, és 7 hónapra elegendő megtakarítással rendelkezik, ugyanakkor a gyerekes családoknak csak kevesebb mint a fele tudja ezt megengedni magának.

A felmérésből kiderült az is, hogy egy alig másfél hónapos, betegség miatti munkaképtelenség már felszámolhatja a meglévő családi megtakarítást, ami egy kiszámíthatatlan vírushelyzetben akár végleges anyagi csődhöz is vezethet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

18:45

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.