A magyarok 38 százaléka már érzi a járvány anyagi következményeit

Az Eurobarometer felméréshez több mint ezer magyart kérdeztek meg személyes interjúval.

2021. június 3., 09:49

Szerző:

Az Eurobarometer legfrissebb kutatása szerint a magyarok a legelégedettebbek az uniós tagállamok közti szolidaritással, a megkérdezettek 67 százaléka nyilatkozott erről pozitívan, vette észre a Telex.

Míg azonban a felmérésben megkérdezett dánok 78 százalékát nem érintette hátrányosan a járványhelyzet, a magyarországi válaszadók 38 százaléka már érzi az anyagi következményeket.

A magyarok 60 százaléka szerint egyébként a lezárások gazdasági kárai súlyosabbak voltak az egészségügyi előnyeinél, ezzel pedig az unió legborulátóbb nemzete lettünk. 

A felméréseket itthon március 17. és április 1. között végezték el 1046 személyes interjú keretében – míg uniós szinten több mint 26 ezer embert kérdeztek meg személyes vagy online módon március 16. és április 12. között.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.