Rezsitartozással küszködnek a tankerületek – kaptak is 14,5 milliárdot

Az energiaárak drasztikus emelkedése még az állam által kezelt tankerületeket sem kerüli el, bár a számlák Pintér belügyminiszter tárcájához futnak be.

2023. március 10., 14:21

Szerző:

A tankerületek infrastrukturális ellátását a Klebelsberg Központ s rajtuk keresztül a Belügyminisztérium kezeli. Az ugytudjuk.hu azonban úgy tudja, hogy mindez korántsem zajlik zökkenőmentesen. Hiába Pintér pedagógiai „reformtörekvése”, a gáz és a villany neki sincs ingyen, még ha nem is verik nagydobra.

Oly annyira így van ez, hogy a portál megkeresésére a Klebelsberg Központ megerősítette: valóban vannak lejárt, kifizetetlen számlák a tankerületeknél. Ezt a portálnak küldött alábbi szűkszavú közleményükben ismerték el:

„2023.03.09-én közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás érkezett a Kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel.

60 napon túli lejárt tartozásállománya a tankerületeknek a tőlük kapott információk alapján 02.28-i fordulónappal összesen 75 millió forint. A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó MTI/Vasvári Tamás)