A Fidesz büszke rá, hogy a budaörsiek (szerintük) rasszisták

2017. december 12., 06:48

Szerző:

Budaörs szerdán szavaz arról, hogy csatlakozzon-e az European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR, Rasszizmusellenes Városok Európai Szövetség) nevű szervezethez – erősítette meg a Magyar Időknek a budaörsi Fidesz elnöke.

Nagy Sándor András a lap keddi száma szerint elmondta, hogy a javaslatot Wittinghoff Tamás polgármester terjesztette elő.

Nagy Sándor András persze tudja, miről szól ez az egész: a migránsokról. Szerinte ugyanis a szervezetnek van egy tízpontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni. A Fidesz politikusa a lapnak hangsúlyozta, hogy bár a szervezet azt mondja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, valójában az illegális bevándorlókkal foglalkoznak. „Épp ezért a budaörsi Fidesz tiltakozik az ellen, hogy a város csatlakozzon az ECCAR-hoz, mert mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel” – vélekedett Nagy Sándor András, de azt nem mondta, hogy ezt honnan veszi.

A Magyar Időknek Budaörs alpolgármestere elmondta, hogy 500 euróba (közel 157 ezer forintba) kerül a szervezethez való csatlakozás a városnak évente, és nem menekültek integrálása miatt szeretnének csatlakozni az ECCAR-hoz (nincsenek is menekültek a városban). Bíró Gyula úgy fogalmazott, nem állítaná, hogy Budaörsön van rasszizmus, de úgy gondolja, hogy a csatlakozásban van olyan lehetőség, amelyből lehet tanulni. A szervezet segítségével például a városban fejleszteni lehetne az oktatás terén a kulturális sokszínűséget vagy a bűncselekmények konfliktuskezelését.  

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.