A BKK megunta, hogy a kijárási tilalom után üresen járnak a villamosok és buszok

Szombattól este nyolc után ritkábban közlekednek a járatok.

2021. február 3., 18:19

Szerző:

Azombattól több mint ötven fővárosi járat menetrendje módosul a 20 óra és hajnali 5 közötti időszakban. Az érintett vonalakon 20 óra után a járatok kihasználtságához igazodó késő esti - "normál" viszonyok között általában 22 óra körültől alkalmazott - menetrend lép életbe.

A november óta életben levő kijárási tilalom óta este nyolc óra után jellemzően csak a dolgozni indulók vagy a munkából hazaérkezők utaznak közösségi közlekedéssel. Ilyenkor általában

tíznél kevesebben utaznak

még a legforgalmasabb vonalakon közlekedő járműveken is, de üres autóbuszokba sem nehéz belefutni Budapest külső területein.

A kijárási tilalomhoz igazodva a BKK korábban már két lépésben igazította menetrendjét a megcsappant esti és éjszakai forgalomhoz.

20 órától mind a négy metróvonalon tízpercenként követik egymást a szerelvények.

A BKK kiemelte, a menetrend módosításakor alapelv volt, hogy érdemben ne növekedjen az utazási idő az este 20 óra után közlekedők számára, és a megszokottól eltérő utazási irányt se kelljen keresniük.

Az új, esti menetrend kialakításakor törekedtek arra, hogy a csatlakozó járatok a metróvonalak esti menetrendjéhez igazodjanak. A nappali járatok jelenleg biztosított utolsó indulásai változatlanul megmaradnak a kijárási tilalom miatt módosuló menetrend idején is. (MTI)

 

.