16 milliárdos adósságban úszik Pécs

A Baranya Vármegyei Hírportál szerint a város a csód szélén áll, mivel a város vezetése 16 milliárdos adósságot halmozott fel hivatali ideje alatt.

2023. december 9., 08:34

Szerző:

A BAMA beszámolója szerint Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a baloldali vezetésnek tulajdonítja, hogy Pécs úszik az adósságban. Csizmadia Péter szerint az adósság miatt nehéz időszak előtt áll a város, mivel az adóssághalmazt valahogy vissza kell fizetni, és mellette biztosítani kell a szolgáltatásokat a pécsieknek.

Csaba István, az MSZP frakcióvezetője a városvezetést ért adósságügyi vádakra válaszul a legutóbbi közgyűlésen azt a kérdést tette fel Csizmadia Péternek, hogy „mit mondana Toller László a Fidesznek”. Toller László fideszes politikus tragikus autóbalesetben hunyt el. Csizmadia szerint nem helyénvaló egy elhunyt politikus emlékével támadni. Csaba István az MSZP frakcióvezetője azt is felelevenítette, hogy a fideszes városvezetés idején csődbiztosok érkeztek az önkormányzathoz.

„Tételezzük fel, hogy az államkincstár munkatársai valóban csődbiztosok, akkor viszont Péterffy Attila városvezetése négy éve csődben tartja a várost, és a következő huszonöt évben biztosan lesz dolga bőven a szakembereknek, hogy abból az adóssághalmazból, amibe kergették a várost, és amivel egy generációt huszonöt évre adósítottak el, abból valahogy feltámasszák Pécset” – felelte Csizmadia Péter Csaba Istvánnak

(Kiemelt képünk forrása: 168.hu Archív)

 

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.