Templomot épít szülőfalujában Nemcsák Károly

2019. január 8., 14:39

Szerző:

Még idén elkészülhet az a templom, amelyet Nemcsák Károly építtet szülőfalujában, Mocsolyástelepen – írta a Lokál.

„Régen megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék annak a közösségnek adni, ahol felnőttem – mondta  a lapnak a József Attila Színház igazgatója. 

A színigazgató, miután megkérdezte a helyieket, és igény volt a templomra, végigjárta az összes hivatalos utat, és az egyház is beleegyezett. A tervek szerint 2019 végére el is készülhet a templom, mert a pénz rendelkezésre áll. Sokan segítettek, előfordult, hogy megállt a faluban egy autó, és azt kérdezték, hol lehet adakozni,

de az állam is jelentős összeggel támogatja az építkezést.

Ez katolikus templom lesz, körülbelül 100 négyzetméteres, ahol 50-60 ember is elfér majd – mesélte Nemcsák Károly.

Nemcsákot a legtöbben a felejthetetlen Szomszédok c. tévésorozat Vágási Ferijeként ismerhetik, de emlékezeteset nyújtott a Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok kezdetű melódia előadójaként is. A kedvelt nótát Orbán Viktor népes kíséretének tagjaként mutatta be a művész hat éve:

   

 

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.