Szikora Róbert, az "egyház élő téglája" lesz az 52. Eucharisztikus Kongresszus arca

2020. március 3., 10:10

Szerző:

Szikora Róbertet felkérték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arcának. Örömmel vállalta a megtisztelő feladatot – írja a Bors.

A kongresszus sajtófőnöke kereste meg, hogy együttműködésre kérje.

„Váratlanul hívott fel, pont a születésnapomon – mesélt a zenész. „Úgy éreztem, ez óriási ajándék valahonnan fentről. Találkoztunk, elmondta, hogy én lennék a rendezvény egyik nagykövete, az arca.

Az előmunkálatokban is részt vehetek, mint hitvalló, tanúságtevő.

Szikora Róbert 1978-ban is vallásos volt
Fotó: Facebook/A szocializmus hagyatéka

Sok ke­resztény színész, művész van, de ebben a műfajban engem választottak. Ezután elmen­tünk az Égre néző című verseskötet bemutatójára, ahol találkoztam Erdő Péter bíborossal. Közvetlen, nagyformátumú személyiség, olyan, akire azt mondják, finom ember.

Gyerekkorom óta vallásos vagyok, nemes feladatnak érzem. Boldogan segítek, hiszen élő téglája vagyok az egyháznak. Sok feladatom lesz, de erről még nem tudok beszélni" – tudatta Szikora, hozzátéve: nagyon örül a hírnek, hogy Ferenc pápa is Budapestre látogat.

Az MVM Csoport százmillió forint támogatást adott át húsz, gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek a 16. alkalommal megrendezett „Legszebb napom!” Élménynap elnevezésű rendezvényen. A Millenárison tartott egész napos eseményen több mint 800 hátrányos helyzetű és beteg gyermeknek nyújtott felejthetetlen élményt, programokat és játékot a társaságcsoport.