Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A szülőknek szánt, november végén megjelenő, gyakorlatias és közérthető könyvével is a gyermekek egészségének megőrzése és az életmentés a célja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.

2022. november 21., 00:01

Szerző:

A „Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – amíg a gyerekrohamkocsi megérkezik” című könyvből nem csak az életmentés alapjait sajátíthatjuk el, de azokra a kérdésekre is megkapjuk a választ, hogy mikor kell hívni a mentőket, hogyan lehet eldönteni, hogy a gyermek állapota mennyire súlyos. A 48 fejezetben az életmentő beavatkozások bemutatásán túl helyet kapott minden olyan betegség és baleset, amely nehézséget okoz a szülőknek, a krupptól, a csípéseken át, a mérgezéseken keresztül a súlyos napégésekig. Olvashatunk tanácsokat arról is, mi legyen az otthoni sürgősségi felszerelésben, hogyan adhatjuk be a gyógyszereket vagy miként előzhetjük meg a baleseteket és alakíthatunk ki biztonságos otthont.

 

 A könyvet a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány mentőorvosai írták. Az alapítvány mentőegységei a szervezet 1999-es alapítása óta több mint 56 ezer bajba jutott gyermek helyszíni ellátását végezték el. A szerzők munkájuk tapasztalataiból tudják, melyek a leggyakoribb sürgősségi helyzetek, számtalan, laikusok számára szervezett oktatásuk során pedig képet kaptak arról is, hogy a szülők milyen dilemmákkal találkoznak. Ezért a könyvben minden olyan „hétköznapi” vészhelyzetet is tárgyalnak, ahol felmerülhet a sürgős segítségkérés szükségessége. Így a legmodernebb ajánlások alapján ismertetik a láz- és fájdalomcsillapításra, a fülfájásra, a kiütésekre vagy a sebek ellátására vonatkozó irányelveket is.

A könyv egyik szerzője, Dr. Goschler Ádám szerint a jól képzett laikus elsősegélynyújtók szerepe felbecsülhetetlen a beteg elsődleges állapotfelmérésében, a szakszerű segítségkérésben és az egyszerű, de sokszor életmentő beavatkozások elvégzésében.

A könyv megvásárlásával nem csak tudást és felkészültséget lehet szerezni, hanem a Szent Márton Gyermekmentőt is támogathatjuk, hiszen a Magyar Fejlesztési Bank segítségével az értékesítésből származó nettó bevétel már teljes egészében az alapítvány munkáját segíti: a könyv megjelentetésével kapcsolatos költségeket ugyanis a bank magára vállalta.

(Kiemelt kép: A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőegységei több mint 56 ezer bajba jutott gyermeket láttak el a szervezet 1999-es alapítása óta.)

(x)

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!