Átalakul a Facebook egyik funkciója, nagy változások jönnek

A Facebook Groups hatalmas változáson fog keresztül menni, amivel látványosan a gamerek felé próbál nyitni, és a Discordot akarja lemásolni.

2022. június 30., 10:28

Szerző:

A Facebook-csoportok (Facebook Groups) hamarosan nagy változáson megy keresztül, amivel a Discord applikációhoz akarnak hasonlítani. A Meta egy új, balra igazított oldalsávot és csatornalistát tesztel a Facebook Groups-ban, továbbá a lila szín dominál benne – ahogy a Discorban.

A tervezett új oldalsáv lekerekített négyzet alakú ikonokkal listázza a csoportokat. A Discordhoz és a Slackhez hasonlóan a csoportokat itt is ki lehet majd tűzni (pinnelni), hogy a listán elsőként jelenjenek meg. Egyes csoportok egy új menüvel rendelkeznek majd, amelyet mintha a Discordból emeltek volna át. A menü egymás után rendezi az olyan dolgokat, mint a csatornák, a Messenger-beszélgetések és az események.

A Groups csatornáin belül lehet majd szöveges üzeneteket küldeni, valamint hang- és/vagy videóchatelni.

A Meta által közzétett promóképeken egy gamer csoportot mutatnak, ezzel is utalva arra, hogy ők a célközönség – valamint, hogy méginkább hasonlítani akar a Discordra.

A nyílt tesztidószak akkor veszi kezdetét, amikor a Meta megkezdi a váltást, hogy a Facebookot a TikTokhoz hasonlóvá tegye. Ennek a változásnak az a célja, hogy a hírfolyam több olyan tartalmat jelenítsen meg, amelyet nem követ.

A változások a következő hónapokban lesznek nyilvánosan elérhetők, mondta a Meta szóvivője, Kate Cichy a The Verge-nek.

(Kiemelt kép: Meta egyik irodája. Fotó: Jc Milhet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)