Átalakul a Facebook egyik funkciója, nagy változások jönnek

A Facebook Groups hatalmas változáson fog keresztül menni, amivel látványosan a gamerek felé próbál nyitni, és a Discordot akarja lemásolni.

2022. június 30., 10:28

Szerző:

A Facebook-csoportok (Facebook Groups) hamarosan nagy változáson megy keresztül, amivel a Discord applikációhoz akarnak hasonlítani. A Meta egy új, balra igazított oldalsávot és csatornalistát tesztel a Facebook Groups-ban, továbbá a lila szín dominál benne – ahogy a Discorban.

A tervezett új oldalsáv lekerekített négyzet alakú ikonokkal listázza a csoportokat. A Discordhoz és a Slackhez hasonlóan a csoportokat itt is ki lehet majd tűzni (pinnelni), hogy a listán elsőként jelenjenek meg. Egyes csoportok egy új menüvel rendelkeznek majd, amelyet mintha a Discordból emeltek volna át. A menü egymás után rendezi az olyan dolgokat, mint a csatornák, a Messenger-beszélgetések és az események.

A Groups csatornáin belül lehet majd szöveges üzeneteket küldeni, valamint hang- és/vagy videóchatelni.

A Meta által közzétett promóképeken egy gamer csoportot mutatnak, ezzel is utalva arra, hogy ők a célközönség – valamint, hogy méginkább hasonlítani akar a Discordra.

A nyílt tesztidószak akkor veszi kezdetét, amikor a Meta megkezdi a váltást, hogy a Facebookot a TikTokhoz hasonlóvá tegye. Ennek a változásnak az a célja, hogy a hírfolyam több olyan tartalmat jelenítsen meg, amelyet nem követ.

A változások a következő hónapokban lesznek nyilvánosan elérhetők, mondta a Meta szóvivője, Kate Cichy a The Verge-nek.

(Kiemelt kép: Meta egyik irodája. Fotó: Jc Milhet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

 

2022. augusztus 15., 10:24

Ráérünk arra még! Ugye, milyen ismerős ez a kijelentés? A karácsonyi bevásárlással kapcsolatban ez egy rendszeresen felbukkanó reakció. Hiszen hol van az még? Minek ezt túlgondolni? Persze, idegeskedni nem kell, mert ez pont az ünnep lényegét veszi el. Na, de mi a nyugalom kulcsa? Az időben cselekvés! Ami pedig garantáltan nem egy héttel a Szenteste előtt következik be.

2022. augusztus 11., 11:33

Klímaszorongás és COVID-félelem után itt az energiapara – F. Takács István pszichológus szerint teljesen természetes, hogy az emberek ilyen dolgoktól szoronganak és felvetik magukban azt is: mit tegyek, ha nem lesz benzin? A 168.hu a magyar társadalom jelenlegi mentális egészségéről beszélgetett a pszichológussal.

2022. augusztus 3., 11:40

A szappanokat, amelyet régóta vagy a cél elérése érdekében hasznos eszköznek, vagy designos, ám valójában soha nem használt háziasszony ajándéknak tekintettek, hatékonynak tűnik abban a korszakban, amikor a pazarlás csökkentésére és az öngondoskodás minimalizására összpontosítunk.

2022. augusztus 3., 08:31

Tompán ülünk a szobában, bambán bámulunk magunk elé, miközben izzadságcseppek csorognak az arcunkon. Kint tombol a kánikula, nem tudunk semmire sem figyelni, aztán laza mozdulattal kezünkbe vesszük a távirányítót, pár gombnyomás és duruzsolni kezd a klíma. Fellélegezhetünk.