Bontani kellene? Ne essünk neki egyedül!

A bontási munkákról sokan azt hiszik, hogy könnyű, sőt, akár szórakoztató, vagy kiváló stresszoldó is lehet szétverni ezt-azt. Ez igaz is mindaddig, amíg egy könnyű gipszkarton falról beszélünk, ami lényegében papír, és egy gyerek is szét tudja ütni. Némileg bonyolultabb azonban a helyzet téglafalaknál, pláne főfalaknál, illetve nyílászárók kibontásánál, tető szétszedésénél stb. Ami első hallásra jó bulinak tűnik, az könnyen válhat balesetveszélyessé is, ha nem vagytok elég körültekintőek – éppen ezért jobb inkább szakértő céget megbízni.

2022. május 23., 11:24

Szerző:

Miért nem jó ötlet, ha magunk bontunk?

Aki tudja, hogy mit csinál, az egész nyugodtan nekiállhat önmaga is bontani, de legyünk őszinték: a többségnek fogalma sincs róla, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, és hogyan kell a bontást szakszerűen végezni. Számukra mindenképpen ajánlott kiszervezni inkább a bontást, méghozzá hozzáértő cégnek.

Ennek több oka is van:

  • Veszélyes lehet, ha nem tudjuk, hogy mire kell figyelni, amikor bontunk. Rengeteg baleset lehet abból, hogy rossz felé dől egy fal, alátámasztás nélkül kezdenek el kiütni egy falat, vagy éppen a födémet bontják úgy, hogy a fejükre szakad.
  • A hozzáértők sokkal rövidebb idő alatt végeznek a munkával, hiszen megvannak a bejáratott módszereik, amik segítségével gyorsan tudnak haladni. Ha azt sem tudjuk, hogy álljunk neki a bontásnak, garantáltan sokat fogunk vele vesződni.
  • Ha külsős cégre bízzuk az épület bontási munkát, akkor törmelékekkel sem kell bajlódnunk, ugyanis az árban legtöbbször benne van a törmelék elszállítása is.
  • Akik szakszerűen tudnak bontani, azok arra is jobban oda tudnak figyelni, hogy ne tegyenek kárt semmi másban. A sajátkezű bontás egyik legnagyobb veszélye, hogy olyasmit is lerombolunk, amit nem szerettünk volna.

 

Mennyibe kerül az épület bontási munka kiszervezése?

A bontás kapcsán nagyon különböző árakkal találkozhatunk, 4000 Ft/négyzetmétertől egészen akár 20000 Ft/négyzetméterig is terjedhetnek a költségek. Természetesen változó lehet, hogy ebben az árban mi van benne, és mi az, amit magunknak kell megoldani.

Mindig egyéni preferencia kérdése, hogy mi az, amit szeretnénk a kiszemelt céggel megcsináltatni, és mi az, amire hajlandóak vagyunk magunk időt szánni.

Értelemszerűen, minél drágább a szolgáltatás, annál több dolgot tartalmaz. Azon lehet leginkább spórolni, ha néhány munkafolyamatot hajlandóak vagyunk magunk elvégezni, mint például a törmelékek összegyűjtését.

Figyeljünk, kit bízunk meg!

Az ár azonban csak egy tényező; legalább ilyen fontos, hogy megbízható cégnek adjuk a munkát, amely tényleg profi, és tudja mit csinál. Sajnos, mint minden területen, itt is vannak olyan cégek, amelyet nem végeznek igazán profi munkát.

A wilio.hu azonban csak olyan partnerek ajánlatát jeleníti meg, amelyek garantáltan megbízhatóak, ezért érdemes innen céget keresni a bontási munkálatok elvégzésére, így biztosan nem lehet probléma sem az eredménnyel, sem a folyamattal.

Takarítson meg időt és energiát, bízza a bontást olyanra, aki ért hozzá!

(x)

A vállalkozások, cég sikerének egyik alapja, hogy megfelelő munkaerőt találjon, és persze meg is tartsa a dolgozóit. Manapság azonban nem sok cégnél tapasztalható munkaerőhiány, vagy épp olyan dinamikus fejlődés, amely több munkatárs felvételét indokolja. Megfelelő munkaerőt találni azonban nem egyszerű feladat, és többféle módszer is van már rá. Az egyik természetesen az, ha egy megüresedett pozícióra a cégen belül keresünk valakit, aki már ismeri a céget, és kellő tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze az ő pozíciója megüresedik, tehát mindenképp szükség lesz új emberre.