Bontani kellene? Ne essünk neki egyedül!

A bontási munkákról sokan azt hiszik, hogy könnyű, sőt, akár szórakoztató, vagy kiváló stresszoldó is lehet szétverni ezt-azt. Ez igaz is mindaddig, amíg egy könnyű gipszkarton falról beszélünk, ami lényegében papír, és egy gyerek is szét tudja ütni. Némileg bonyolultabb azonban a helyzet téglafalaknál, pláne főfalaknál, illetve nyílászárók kibontásánál, tető szétszedésénél stb. Ami első hallásra jó bulinak tűnik, az könnyen válhat balesetveszélyessé is, ha nem vagytok elég körültekintőek – éppen ezért jobb inkább szakértő céget megbízni.

2022. május 23., 11:24

Szerző:

Miért nem jó ötlet, ha magunk bontunk?

Aki tudja, hogy mit csinál, az egész nyugodtan nekiállhat önmaga is bontani, de legyünk őszinték: a többségnek fogalma sincs róla, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, és hogyan kell a bontást szakszerűen végezni. Számukra mindenképpen ajánlott kiszervezni inkább a bontást, méghozzá hozzáértő cégnek.

Ennek több oka is van:

  • Veszélyes lehet, ha nem tudjuk, hogy mire kell figyelni, amikor bontunk. Rengeteg baleset lehet abból, hogy rossz felé dől egy fal, alátámasztás nélkül kezdenek el kiütni egy falat, vagy éppen a födémet bontják úgy, hogy a fejükre szakad.
  • A hozzáértők sokkal rövidebb idő alatt végeznek a munkával, hiszen megvannak a bejáratott módszereik, amik segítségével gyorsan tudnak haladni. Ha azt sem tudjuk, hogy álljunk neki a bontásnak, garantáltan sokat fogunk vele vesződni.
  • Ha külsős cégre bízzuk az épület bontási munkát, akkor törmelékekkel sem kell bajlódnunk, ugyanis az árban legtöbbször benne van a törmelék elszállítása is.
  • Akik szakszerűen tudnak bontani, azok arra is jobban oda tudnak figyelni, hogy ne tegyenek kárt semmi másban. A sajátkezű bontás egyik legnagyobb veszélye, hogy olyasmit is lerombolunk, amit nem szerettünk volna.

 

Mennyibe kerül az épület bontási munka kiszervezése?

A bontás kapcsán nagyon különböző árakkal találkozhatunk, 4000 Ft/négyzetmétertől egészen akár 20000 Ft/négyzetméterig is terjedhetnek a költségek. Természetesen változó lehet, hogy ebben az árban mi van benne, és mi az, amit magunknak kell megoldani.

Mindig egyéni preferencia kérdése, hogy mi az, amit szeretnénk a kiszemelt céggel megcsináltatni, és mi az, amire hajlandóak vagyunk magunk időt szánni.

Értelemszerűen, minél drágább a szolgáltatás, annál több dolgot tartalmaz. Azon lehet leginkább spórolni, ha néhány munkafolyamatot hajlandóak vagyunk magunk elvégezni, mint például a törmelékek összegyűjtését.

Figyeljünk, kit bízunk meg!

Az ár azonban csak egy tényező; legalább ilyen fontos, hogy megbízható cégnek adjuk a munkát, amely tényleg profi, és tudja mit csinál. Sajnos, mint minden területen, itt is vannak olyan cégek, amelyet nem végeznek igazán profi munkát.

A wilio.hu azonban csak olyan partnerek ajánlatát jeleníti meg, amelyek garantáltan megbízhatóak, ezért érdemes innen céget keresni a bontási munkálatok elvégzésére, így biztosan nem lehet probléma sem az eredménnyel, sem a folyamattal.

Takarítson meg időt és energiát, bízza a bontást olyanra, aki ért hozzá!

(x)

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.