A világ legjobb szakácsai gyűlnek össze Budapesten

Érkeznek a legjobb séfek.

2021. július 30., 11:40

Szerző:

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia pénteken tette közzé a Facebook oldalán, hogy 2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének.

A Bocuse d’Or kétévente megrendezett szakácsverseny. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény döntőjét minden második év januárja végén rendezik meg. A világ legrangosabb főzőversenyének számít. A 2016-os európai döntő rendezésének jogát Budapest nyerte el. Budapesten 2016-ban Széll Tamás nyerte a május 10–11-én rendezett európai döntőt, aki ezt követően a 2017-es lyoni világdöntőn a 4. helyezett lett és két különdíjat is elnyert.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia úgy fogalmaz, hogy óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei, és mi adhatunk otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, amelyre 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén.

„Nem elhanyagolható szempont, hogy a világ legrangosabb főzőversenyének európai válogatója az egyik lehető legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. Ez a megtiszteltetés egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren, és nyomatékosítsa az elmúlt években kivívott helyét a világ gasztrotérképén is”  – fogalmaz a gasztronómiai akadémia.

(Kiemelt kép: Pohner Ádám séf a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Or-nak a döntőjében Lyonban 2019. január 29-én. Fotó: Alex Martin / MTI/EPA)

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.