Erzsébet királynő privát fotóit publikálták, Károly király kiakadt

Erzsébet királynő olyan pózban látható a képeken, amik Károly király szerint nem a nagyközönség elé valók.

2024. április 25., 15:57

Szerző:

Károly király ezért lehet kiakadva néhai édesanyja, Erzsébet királynő öltöztetőjére és bizalmasára: a 2019-ben publikált fotók miatt lehet. Mindezt Ephraim Hardcastle írja a Daily Mail című lapban publikált cikkében – bár Angela Kelly rendkívül közel állt az uralkodóhoz élete utolsó évtizedeiben, egy tettével kivívta a mostani király neheztelését.

Erzsébet királynő öltöztetője

Angela Kelly 1993-ban került a királyi udvarba, és a most 66 éves divattervező lett II. Erzsébet személyes asszisztense és öltöztetője. Mint a királynő megjelenéséért felelős személy, igen fontos pozíciót töltött be, de személyesen is közel állt a brit uralkodóhoz. Az alábbi videón az látható, amikor együtt ültek egy divatbemutatón az első sorban 2018-ban a londoni divathéten. Közvetlenül a királynő mellett a brit születésű Anna Wintour, a Vogue főszerkesztő-asszonya kapott helyet, őmellette látható Angela Kelly egy klasszikus, fekete ruhában – kattintson a play gombra, ha Kellyt is látni szeretné!

Egy évvel ezelőtt volt, hogy az akkor még újdonsült király titokban új otthont ajándékozott Angela Kellynek, hogy megtartsa az édesanyja által tett ígéretet, írta akkor a The Mail on Sunday. Öltöztetőnőjének és bizalmasának ugyanis II. Erzsébet életre szóló lakhatást ígért. De néhány hónappal őfelsége halála után arra kérték az öltöztetőnőt, hogy költözzön ki a windsori birtokon lévő házikójából.

Mint kiderült, a költözés azzal járt együtt, hogy Kelly a királytól kapott egy otthont, méghozzá élete végéig szóló használati joggal. Egy, a palotához közel álló forrás szerint Kelly asszony új otthont kapott, amely feltehetően a yorkshire-i Guiseley közelében található. Úgy vélik, hogy a király vásárolta meg az ingatlant, amely a halála után a koronára száll.

Mivel Angela Kellyt szinte imádta a néhai királynő, az uralkodó még azt is jóváhagyta a számára, hogy könyveket jelentessen meg a palotánál töltött évtizedekről. Az öltöztetőnő azonban nem volt ennyire népszerű személyzet és a magas rangú királyi családtagok körében: heves temperamentuma miatt állítólag az AK-47-es becenéven emlegették. Harry herceg például azért neheztelt meg rá a Tartalék című botránykönyv szerint, mert az általa bajkeverőként emlegetett Angela Kelly szerint szándékosan visszatartotta azt a tiarát, amelyet Erzsébet királynő Meghan Markle-nek ígért a privát öltözőjében. A dologból állítólag még veszekedés is lett.

Károly király ezért haragudott meg rá

És bár teljesítette édesanyja ígéretét az öltöztetőnő felé, állítólag Károly király sem kedveli Angela Kellyt, méghozzá pontosan ezek miatt a fent említett könyvek miatt. A sztori ott kezdődik, hogy a Royal Collection számára fényképek készültek II. Erzsébetről Angela Kelly felügyeletével, és olyan fotókat is lőttek az uralkodóról, amiken manökenekre emlékeztető pózokat vesz fel, például zsebre vágja a kezét. Ezeket a zsebre tett kezű felvételeket Károly illetlennek, illetve a királynőhöz méltatlannak találta, ezért nem is járult hozzá a publikálásukhoz. Annál nagyobb szenzációt keltettek, amikor Angela Kelly mégis beletette őket 2019-es könyvébe. Ezekről a fotókról van szó.

Bizonyos Ingrid Seward most erről ezt írja:

„ez elég is volt ahhoz, hogy kivívja Károly haragját. Aki teljesen felháborodott, mert úgy élte meg, hogy visszaélnek a jóindulatával.”

Hát ezért lehet, hogy Károly király a trónra lépése után szinte azonnal eltávolította Angela Kellyt Windsorból, de persze úgy, hogy azért máshol biztosított lakhatást édesanyja egykori bizalmasának.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Alessia Pierdomenico)