Pihenő kamionosokat fosztott ki egy nő és élettársa

Két éven keresztül fosztogattak ki országszerte út menti pihenőkben parkoló kamionok fülkéiben alvó sofőröket.

2021. augusztus 17., 13:47

Szerző:

A büntetett előéletű férfi és barátnője megegyeztek abban, hogy a kamionos pihenőhelyeken meglopják az éppen helyszínen lévő kamiont, amíg a benne lévő sofőr alszik. Felfeszítették a vezető oldalon a kamion ajtaját és ellopták az összes értéktárgyat, amit volt idejük felkutatni, amíg a sofőr aludt. Előfordult olyan eset is, amikor a kamiont vezető nem aludt, ilyenkor a nő szexuális ajánlatot tett neki, közben a férfinek volt ideje átkutatni a kamiont. 

2018 és 2020 között összesen huszonhárom pihenő kamionvezetőt fosztottak ki. A bűncselekményeket az ország több pontján, de jellemzően az M5-ös és az M7-es autópályák közelében lévő pihenőhelyeken követték el. A vádlottak a legtöbb esetben készpénzt és mobiltelefonokat loptak, de többször elvitték a sértettek iratait is, egy esetben pedig egy tabletet is – áll az ügyészség közleményében. 

A közlemény szerint a legkisebb kárösszeg közel 3.000 forint, míg a legnagyobb mintegy 250.000 forint volt. A vádlottak a bűncselekményekkel összesen közel 2.000.000 forinttal lettek gazdagabbak. A kár túlnyomó része nem térült meg, a sértettek egy része térítést kért. A vádlottak közül a nő letartóztatásban van, míg a férfi bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Rhys Moult/unsplash)



Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.