A szülővárosában szitává lőtt üzlettel üzentek Messinek

Ismeretlen fegyveresek hagytak fenyegető üzenetet a világbajnok futballistának, Lionel Messinek csütörtökön, miután tüzet nyitottak szülővárosában, Rosarióban egy, a sógora tulajdonában lévő szupermarketre – közölte a helyi rendőrség.

2023. március 3., 10:04

Szerző:

A kora reggeli támadásban senki sem sérült meg, és az sem világos, hogy a támadók miért a Messit, vagy a felesége, Antonella Roccuzzo családjának tulajdonában lévő szupermarketet vették célba – értesült a Guardian.

A rendőrség szerint két motorkerékpáros férfi legalább egy tucat lövést adott le a szupermarketre a korai órákban, és egy kartonlapon üzenetet hagytak, amelyen ez állt: „Messi, várunk rád. Javkin (a város polgármestere – a szerk.) szintén kábítószer-kereskedő, ezért nem fog törődni veled”.

A tavalyi világbajnokságon Argentína csapatkapitányaként győztes Messi nem kommentálta az esetet. A sztár a Paris Saint-Germain csapatában játszik, és ideje nagy részét Európában tölti, bár gyakran látogat Rosarióba.

(Kiemelt kép: Lionel Messi a feleségével, két fiával és a 2022-es foci-vb legjobb játékosának járó trófeával. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek.)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.