5 szokás, amivel fel kell hagynia, ha fogyni szeretne

Hagyjon fel a drasztikus diétákkal! A fogyáshoz ugyanis általában elég, ha kiiktat néhány rossz szokást, a kilók pedig máris elkezdenek majd leolvadni. 

2024. április 29., 12:07

Szerző:

A fogyás nem mindig annyira egyszerű, azonban sokszor kiderül, hogy bizony a diétázó az, aki elront ezt-azt, miközben meg akar szabadulni a kilóktól. Persze ez nem feltétlenül tudatos, hiszen ki akarná saját magának szabotálni a kitűzött céljait? Sokkal inkább arról van szó, hogy egyes szokások rosszul rögzülne, ha viszont ezt még időben felismeri, akkor hosszú távon nem lehet baj, szépen elkezdenek majd lefelé csordogálni a kilók is. Összeállításunban most 5 olyan kerülendő dolgot mutatunk meg, amit tényleg jobb lenne minél előbb kiiktatni. 

A mozgásra koncentrál az evés helyett 

Természetesen nagyon fontos, hogy a mozgás szerves része legyen az életednek, azonban az emberek hajlamosak lehetne túlbecsülni azt, hogy mennyi kalóriát is égetnek el egy-egy edzés közben. A kalóriakövetők nem mindig túl pontosak, egy edzéssel töltött fél óra után pedig sokan azt hiszik, hogy akkor befalhatnak egy tábla csokit. Ezzel viszont a baj, hogy akár az elégetett kalória többszörösét is visszavihetik a szervezetbe. Szóval bármennyire is hihetetlen a fogyás alfája és omegája, hogy mennyit és milyen minőségű ételeket eszik. Először ezt kell rendbe tenni, utána pedig természetesen jöhet a mozgás is.