Gulyás Gergely: újra kellett tanulnom járni

Gulyás Gergely a Mandinernek beszélt az egészségügyi állapotáról, és arról, hogy mit gondol a Magyar Péter és Varga Judit közötti botrányról.

2024. március 29., 11:20

Szerző:

Gulyás Gergely február végén került kórházba, műteni kellett, most először árult el részleteket a kormány a miniszter állapotáról. 

„Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek arról, pontosan miért volt kórházban az elmúlt majdnem másfél hónapban. Gulyás elmondta, hogy a Gerincklinikán feküdt, ugyanolyan szobában, mint a többi beteg.

Arra a kérdésre, hogy hogy van, azt felelte:

„Ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül. Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak.”

Elmondta azt is, hogy az első hét után már jöttek hozzá a kollégái a kórházba, ezért a legfontosabb minisztériumi ügyekben döntésképes volt, de az ideje nagy részét a felépülésre fordította. Ezen a héten viszont a rehabilitáció mellett már a korábbi rend szerint ment dolgozni, húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Péter botrány miatt kerüli-e az embereket, Gulyás azt mondta: „A rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg ha a vádak ellentmondanak a tényeknek. A legutóbbi kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszoltam – közvetlenül egy infúzió és egy gerincinjekció után, amikor a fájdalom miatt valóban jó okom lett volna kerülni a nyilvánosságot.”

Azt is elmondta, hogy nem kapott fenyegető sms-t Magyar Pétertől, sőt, nem is beszéltek az elmúlt hetekben. Azt viszont megerősítette, hogy Magyar Péter korábban valóban küldött Signal-üzenetet neki és Varga Juditnak, és abban az állt, amit Varga mondott.

A Schadl-Völner ügy kapcsán Gulyás kifejtette, hogy 

„Az ügyészség ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt, ami ennek a lehetőségét is egyértelműen kizárja. Az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartása mellett nézzük a tényeket: az ügyészség kevesebb mint négy hónappal a legutóbbi parlamenti választás előtt gyanúsított meg egy fideszes országgyűlési képviselő államtitkárt. Ez önmagában ékes bizonyítéka az ügyészség kormánytól való függetlenségének. Csak egy gondolatkísérlet erejéig mindenki képzelje el: Polt Péter a legfőbb ügyész és egy baloldali kormány államtitkárát gyanúsítják meg bő negyed évvel a választások előtt, akkor az egész baloldal egy emberként vádolta volna ellenzéki elfogultsággal az ügyészséget. Nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja.”

Magyar Péter hangfelvételéről pedig azt mondta, „hogy épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé.”

Szerinte, aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen.

(Kiemelt képünk forrása: Gulyás Gergely Facebook oldala)

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.