Figyelmeztetés van érvényben a délutáni heves villámlások, zivatarok, jégeső miatt

Délutántól figyelmeztetés lép életbe a várható zivatarok és villámlások miatt.

2024. április 17., 14:48

Szerző:

Első fokú figyelmeztetés van érvényben nyugaton Vas és Zala, az ország középső és keleti részén pedig Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegyére a várható zivatarok miatt, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat – írja a 24.hu.

Kiderül.hu előrejelzése szerint a déli órákban elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a Dunántúl nyugati és északi tájain

alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, amelyeket villámlás, dörgés is kísérhet, a hegyekben hózápor is lehet.

A HungaroMet veszélyjelző oldalán azt írják, a zivatarok egy összeáramlási zóna mentén alakulnak ki, és késő estig lecsengenek. Csütörtökön viszont ismét a Nyugat-Dunántúlon, és a keleti összeáramlás közelében alakulhatnak ki zivatarok, ezért holnapra nyolc vármegyében érvényes a figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgáltató weboldalán kiemeli, hogy egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Lora Palmer via Pixabay)

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.