Teljesen eltűnt az üstökös

Sajnos a legutóbbi képek alapján szinte semmi remény nincs arra, hogy láthassuk a poraiból feltámadt, de aztán valószínűleg végleg elenyésző üstököst.

2013. december 2., 06:01

A Hírek.csillagászat.hu legutóbbi közlése szerint: sajnos úgy tűnik, végleg el kell búcsúznunk az ISON-tól. A SOHO képei szerint szinte teljesen szétoszlott a maradványa, amely látványos jelenséget már nem fog produkálni. Német csillagászok számítása szerint a porfelhő viselkedését jól leírja egy olyan modell, amelyben a mag végső szétoszlása 2 órával a napközelség után történt. Ezek szerint valamennyi szilárd tömeg túlélte a napközelséget, de annyira megszenvedte, hogy két órával később teljesen szétoszlott, megszűnt az anyagkibocsátás a felhőben, és utána már csak oszlott, foszlott, írja az

Origo.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.