Nyaralás babával: mire figyeljünk?

Menjünk, vagy maradjunk? Jó ötlet kisbabával nyaralni indulni? A szakember szerint nem árt az utazás a kisgyermeknek, de néhány dologra érdemes figyelni.

2015. június 24., 13:07

Dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta szerint a fiatal gyermek számára fontos az állandóság. A biztonságot az otthon, a kiságy, a játékok és a viszonylagos rendezett napi ritmus jelenti. Érdemes ezért a ygermek megszokott tárgyaiból néhányat magunkkal vinni a nyaralásra.

A gyermek 2-3 éves koráig a nyaralás, utazás nem mindig öröm a számára. Az új helyek, helyzetek, emberek, a sok változás nyugtalanná, nyűgössé tehetik a ygermeket egy időre.

Kisgyermekeseknek ajánlott például a falusi vagy vízparti nyaralás. Egy kétéves gyermek figyelmét órákra leköti a növények, állatok megfigyelése.

Az nem gond, ha időnként kimarad a délutáni alvás vagy a szokásosnál később megy aludni a gyermek, de a kicsiknél fontos a szokásos napi ritmus betartása, az egész család érdekében.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.