Marx szobra

2014. február 4., 12:52

Lelkes politikusunk megelégelte, hogy az egyik legszínvonalasabb egyetemünk aulájában tovább mérgezze a hely szellemét Marx Károly szobra. Kéri – ami manapság parancsnak tekinthető –, hogy az egyetem vezetősége és az egyetem polgárai távolítsák el. Ez várhatóan rövidesen meg is történik, mert a vezetőség tudni fogja kötelességét, a HÖK pedig a kormányzati kezdeményezésekre általában megértéssel reagál...

Nagy emberek szobrait rendszerint elvakult kis emberek szokták lebontani. Így lesz ez most is. Javaslom, hogy bontás után ajándékozzák a szobrot a németeknek vagy az angoloknak. Ők felállítják! Helyére pedig állítsanak egy márványtáblát: „Itt állt Marx Károly filozófus szobra. Lebontatta X. Y. államtitkár 2014-ben.” Őrizzük meg a kis emberek emlékét is!

Szalay László

E-mail

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.