Kutyabarát okostelefon

Csak idő kérdése volt, hogy a korszerű távközlési technika segítségével átlépjék az országhatárokat a kutyabarátok is. Müncheni fejlesztők jóvoltából elérhető az új alkalmazás, illetve az internetes közösség, amelynek segítségével a városba látogató idegen is megtudhatja, hol sétálhat, játszhat a kutyája – vagy hol fenyegeti azt veszély.

2013. november 14., 18:14

Az új okostelefon-alkalmazás fél-német elnevezése: „MyGassi”, abból ered, hogy a német Gasse, utca szóból származik az eb-sétáltatás köznyelvi elnevezése, a „Gassi gehen”. Az egyelőre csak az iPhone-ra letölthető alkalmazás többek között útmutatást ad arra, hogy az adott városban melyek a kutya mozgatására legalkalmasabb területek – de figyelmeztet arra is, hol szoktak az állatok ellenségei mérgezett táplálékot elhelyezni. Kereshetők az alkalmazással kutyapanziók – de akár (persze kutyával rendelkező) társak is, akivel együtt lehet erdőre-mezőre indulni.

További írásokat olvashat Németországról a www.ger – mania.hu honlapon

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.