Hamismárkás boltokkal teli utca Kínában

Egymás mellett sorakozó hamismárkás boltjaival vált híressé Kínában a keleti Vuhszi város egyik utcája, amely bevásárlócélpont jellege mellett immár turistalátványosságként is szolgál.

2014. február 14., 05:38

A hamisítványok utcája a kínai internetezők figyelmét is felkeltette, akik közül legtöbben nevetségesnek, gyenge próbálkozásnak, szégyenletesnek titulálták a boltokat. Azok tavaly végén születtek, s legtöbbjük még üres – próbálták meg menteni válaszukban a helyzetet a helyiek. Mások ugyanakkor az utca turistacsalogató jellegét hangsúlyozzák, mondván, a látványért már most is tömegesen érkeznek Vuhsziba a kirándulók – írja

weboldalána Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Kínában nem ritka a nagy márkák “szinte tökéletes” koppintása: korábban a Barack Obama nevével reklámozott Blockberry és Iphono telefonokról, Sunbuck’s kávéházról, KFG Chickenről, Obama Fried Chickenről is lehetett már hallani, de igazi csemegeként Eminem márkájú whiskyre vagy Facebook márkájú óvszerre is lehet bukkanni egy-egy kisebb bolt polcain.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.