Új társulatot alapított a Doktor Balaton sztárja

Az Exit Generáció nevet kapta.

2021. augusztus 26., 13:14

Szerző:

A Doktor Balaton sztárja, Dénes Viktor és a 200 első randi népszerű szereplője, Farkas Ádám egy lendületes, fiatal színészekből álló társulatot hozott létre. Az Exit Generáció fő feladatának tartja, hogy a színházi darabjaikon keresztül kiutat mutasson korunk nagy kríziseiből.

Az Exit Generáció alapítói és a társulati tagok úgy látják, hogy a mostani fiatalok útvesztőben vannak, eltévedtek, és valahogy meg kell találni számukra a boldoguláshoz vezető utat. A Covid, a klímaválság, a politikai megosztottság miatt felgyülemlett feszültségeket meg kell tanulni leküzdeni, hogy békésebb világban élhessünk.

A kiútkeresésre egy kiváló csapat állt össze. Olyan nagyszerű művészekkel dolgoznak együtt (a teljesség igénye nélkül), mint a Mellékhatás főszereplője, Adorjáni Bálint, A Jófiúk sorozat vicces rendőrje, Király Dániel és a Martfűi rém elítéltje, Jászberényi Gábor.

A pandémia alatt az Exit társulata is folyamatosan próbált, új előadásokat készített. Így szeptemberben három premiert is tartanak.  

Elsőként  szeptember 15-én Dosztojevszki: Feljegyzések az egérlyukból darabját láthatják a nézők a Radnóti Tesla Laborban. Utána szeptember 21-én a Seb premierje lesz az RS9-ben, ez Szophoklész Philoktétész című darabjának modern átirata. Szeptember 30-tól pedig Moliere Scapin furfangjai lesz látható a Hatszín teátrumban.