Kiderült, miért kapott pofont Orbán Junckertől

A brüsszeli bizottság elnökének munkatársai védelmükbe vették, hogy Juncker az EU múlt pénteki rigai csúcsértekezletén több ízben felrúgta a protokollt, amikor sajátos módon üdvözölte az érkező vendégeket – írja az Ekathimerini/AFP .

2015. május 28., 05:10

Szóvivője azt mondta, hogy a politikus már eddig is ismert volt laza stílusáról, de mivel 35 éve van jelen az európai politikában, ezért mindenkit személyesen, jól ismer, viszonya mindenkivel a kölcsönös bizalmon alapszik. Azonkívül a ceremónia hosszú és unalmas volt, a politikus ezért iktatott be poénokat.

A hírügynökség megemlíti, hogy Juncker Orbán Viktorral is élcelődött, diktátornak nevezte, amivel a magyar kormányfő erős ember hírnevére célzott.

A szóvivő ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy mit gondol az uniós vezető valójában a miniszterelnök politikájáról.

Magyarázatként a tudósítás megjegyzi, hogy Orbán évek óta dühíti uniós kollégáit, olyan átfogó alkotmányos és intézményi változásokat végrehajtva, amelyekről a bírálók úgy vélik, hogy korlátozta a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

(Forrás: Szelestey Lajos)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.