Gyermekrablónak nézték és megverték az írónőt, aki csak az irodalmat akarta népszerűsíteni

2018. július 18., 11:26

Szerző:

Gyerekrablónak hitték és megverték Bukarestben Doina Popescu brăilai írót – írja a Romania Insider nyomán a Transindex.

Doina Popescu régóta járja az országot „Mentőautó az irodalomért” elnevezésű projektjével, amely során egy átalakított mentőautóból népszerűsíti az irodalmat és saját munkásságát is szerte az országban.

Doina Popescu és az irodalmi mentőautó
Fotó: Romania Insider

Az író július 4-én éppen Bukarestben éjszakázott az autójában, amikor egy 5 főből (3 férfi, 2 nő) álló csoport megrohamozta a járművet, majd

a három férfinak sikerült feltörnie, és amint bejutottak, ütni-verni kezdték Popescut.

Az írónak szerencsére sikerült tárcsáznia az 112-es segélyívószámot, a rendőrség pedig hamarosan ki is szállt a helyszínre, és őrizetbe vette a támadókat.

Mint később kiderült, a társaság tagjai azt hitték, hogy a mentőautó a hírhedt „fekete mentő”, amely a városi legenda szerint az országot járja és elrabolja a gyerekeket.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.