Fegyveres rabolta ki az OTP-fiókot, nyomában a fél rendőrség

2018. július 17., 15:41

Szerző:

A szlovák rendőrség közlése szerint az elkövető fehér, kapucnis munkaruhát viselt, az arcát munkavédelmi maszk takarta, a kezében pedig fegyvert tartott, amikor kirabolta a királyhelmeci OTP Bank fiókját hétfőn.

A támadáskor a pulthoz lépett és egy fegyverrel fenyegetőzve követelt pénzt a kasszából – írja a pozsonyi Új Szó nyomán a napi.hu.

A portál szerint az mondta: "ide a pénzt, gyerünk, ide a pénzt". Ezek után az asztalra dobott egy táskát, amelybe a banki alkalmazott - az életét és testi épségét féltve - 6250 eurót (kicsit több mint 2 millió forintot tett át a pénztárból. Az elkövető a rablás után eltűnt. A támadásban senki sem sérült meg.

 A rablást egy kamera rögzítette:

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.