Ujhelyi István asszisztense, az ex-népszabadságos Szalay Tamás Lajos készítette az MSZP ál-mentős videóját

"Én voltam a kamera végén" - mondta Ujhelyi asszisztense a 168 Órának.

2020. június 10., 10:24

Szerző:

A 168 Óra több forrásból is úgy értesült, hogy Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa készítette a párt elhíresült Facebook-videóját, amelyen egy magát mentőápolónak kiadó nő többek között arról beszélt Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek, hogy haldokló, továbbá nem megfelelően ellátott betegek hazaszállításában vett részt. A nőről a sajtó kiderítette, hogy magánmentősként sem dolgozott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig feljelentést tett rémhírterjesztés miatt.

 

 

Telefonon elértük Szalay Tamás Lajost, aki maga is elismerte a videó készítését. "Én voltam a kamera végén" - mondta Ujhelyi asszisztense, ám további kérdésekre nem válaszolt, hanem az MSZP sajtóosztályához irányított minket. Ezután a párt egyik vezető sajtófelelősével beszéltünk, de ő is azt javasolta, hogy az ügyben email-ben forduljunk hozzájuk. 

Frissítés: megkeresésünk után Ujhelyi István egy Facebook-posztban reagált értesülésünkre. Mint írta,

kollégája csak technikai segítséget nyújtott az anyag elkészültéhez, annak tartalmában nem működött közre.

Szinte szóról szóra ugyanazt tette közzé saját Facebook-oldalán Szalay Tamás Lajos is. Azonban később Ujhelyi frissítette posztját, és már Szalay bejegyzését osztotta meg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Frissítés: kerestük az MSZP elnökét, Tóth Bertalant is, de nem értük utol, feltehetően azért, mert a költségvetés vitájában szólal fel az Országgyűlés ülésén. Munkatársa azt tanácsolta, a sajtóosztályt keressük meg. 
A párt kommunikációs igazgatóját, Nyakó Istvánt is kerestük, de egyelőre őt sem tudtuk utolérni.