„Üdv a valóságban, Balog úr!”– Sokkoló képeken mutatja be a magyar egészségügyet a Momentum

2018. január 22., 15:15

Szerző:

„A magyar egészségügy súlyos problémáktól szenved: hálapénz, embertelen körülmények, kritikus orvos-, nővér- és műszerhiány, miközben Balog Zoltán miniszter úr szerint az egészségügy tragikus állapotáról szóló hírek csak álhírek.

A régi politikai elit hajlamos a valódi problémákat félresöpörni, és helyette kamuintézkedésekkel húzni az időt. A Momentum ezért körbejárta az ország néhány egészségügyi intézményét, és egy fotókiállításon mutatjuk be a tapasztalatainkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, hogy Balog Zoltán és minden döntéshozó kénytelen legyen szembenézni a valósággal.

Ha pedig meghoztuk a miniszter úr kedvét a munkához, ajánljuk neki a Momentum egészségügyi programját, amiből kaphat pár tippet, hogyan építhet egy modern, emberközpontú egészségügyet" – írta a Facebookon a Momentum.

Az Üdv a valóságban, Balog Úr! című kiállítás megnyitóján a párt elnökségi tagja, Cseh Katalin – aki orvosként testközelből tapasztalhatta a magyar egészségügy mélyrepülését – ekképp összegzett:

a rendszer mind a beteg, mind az egészségügyi dolgozók számára embertelen.

Mint ismert, Balog Zoltán és tág körei minden lehetséges alkalmat megragadnak, hogy elmondhassák, mennyire fantasztikusan jó úton jár a kormány azon rögös úton, amelynek a végén egy világszínvonalú egészségügyi rendszer víziója lebeg, és minden ennek ellentmondó hír álhír, de legfeljebb is csak lokális, gyorsan múló anomália. Cseh Katalin ezzel kapcsolatban megjegyezte:

miközben a Fidesz legnagyobb kampányígérete az, hogy távol tartson az országtól egy lassan 90 éves öregembert, addig minden harmadik ember olyan betegségben hal meg, amely egy jól működő egészségügyi rendszerben elkerülhető lenne.

A Momentum mai akciója csak a kezdet. A párt a választásokig minden héten egy újabb, az emberek életét napi szinten meghatározó problémával fog foglalkozni – hangzott el. 

Néhány napja a HírTV szemléltette a fővárosi kórházakban uralkodó állapotokat. A megrendítő rejtett kamerás videó készítői főként a vécék állapotára koncentráltak.