Tiborcz István 34 millió forintot adott a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájának, Hadházy Ákos szerint ez kevés az ellopott milliárdokhoz képest

2019. augusztus 18., 09:55

Szerző:

A független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos vette észre a Semmelweis Egyetem honlapján, hogy  a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság 34 millió forintos adományából a a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány életmentő készüléket, ECMO-műtüdőt vesz a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az erről szóló pénteki közlemény kis szépséghibája, hogy elfelejti megemlíteni, a BDPST Group Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége, a neve pedig annak ellenére nem szerepel a szövegben, hogy a közleményt kísérő képeken őt lehet látni a klinika igazgatója, Szabó Attila mellett. De Hadházy Ákos fájlalja azt is, hogy az adományozott összeg, 34 millió forint mindössze az 1 százaléka annak az összegnek, amelyet Tiborcz István az Elios Innovatív Zrt. szervezett csalási mechanizmus gyanúját keltő pályázati sikersorozatával szerzett, nem is beszélve arról, hogy a másik korábbi cége, a januárban végelszámolás sorsára jutó HCS Experts Kft. félmilliárd forintot nyerhetett a Microsoft-botrányon.

„A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet látni mostanában ezeknél. (...) Lehetséges, hogy Tiborcz István érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda-mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR eseményt”

– kommentálja a közleményt a politikus.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.