Jól ismerte támadóit a Szalonnán meggyilkolt 85 éves asszony

2019. november 7., 11:45

Szerző:

Négyből három támadóját is jól ismerte az a 85 éves asszony, akit szalonnai otthonában talált holtan a gondozója - írja a Blikk. A feltételezett elkövetők közül hárman ugyanabban az utcában éltek, mint a meggyilkolt asszony, egyikük ráadásul közvetlenül a szomszédban lakott.

A lapnak egy utcabeli férfi azt mondta: a három férfi gyakran segített az asszonynak a ház körüli munkákban, amiért fizetséget is kaptak, máskor pedig a nő enni adott későbbi támadóinak, hogy ne éhezzenek.

A feltételezett elkövetők közül ketten rokonok, egy pedig éppen csak betöltötte a 18. életévét. A Blikk szerint a rokonokat nem a családi kötelék, hanem az alkohol tartotta össze. Az ital miatt egyikük annyira elszegényedett, hogy egy hordóban lakott.

Fotó: police.hu

Az idős asszony vasárnap reggel még elment a templomba, majd hazament és ebédet főzött. Utoljára délután háromkor látták, amikor a háza előtt söpört.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.