Több felnőtt is lehetett a sárvári fürdőben megfulladt hároméves kislány közelében

2019. november 18., 08:53

Szerző:

Kamera rögzítette annak a hároméves kislánynak az utolsó perceit, aki még november 10-én vasárnap fulladt bele a sárvári fürdő egyik medencéjébe - írja a Blikk.

A gyerek szüleivel és testvérével érkezett az uszodába, de elkeveredett mellőlük. A kamera felvételén a lap szerint az látszik, hogy a gyerek elindul a víz felé, majd legalább másfél percig küzd, hogy fent tudjon maradni a felszínen, de végül elsüllyed. Több felnőtt is tartózkodott a gyerek közelében, de senki sem segített neki. Ennek nem feltétlenül a nemtörődömség volt az oka, hanem az, hogy a fuldoklónak ilyen esetekben nincs ereje a segélykiáltásra, mert azért küzd, hogy ne merüljön el.

Fotó: Google Street View

A Blikk azt írja, hogy volt egy férfi, aki hosszan nézte a gyerek küzdelmét, őt információik szerint meg is akarja hallgatni a rendőrség.

Amint a gyerek anyja észrevette, hogy eltűnt a kislánya, elkezdte keresni, de rossz irányba ment. Az úszómesterhez fordult, akivel együtt találták meg a mozdulatlan gyereket. Az úszómester megpróbálta újraéleszteni, aztán jöttek a mentők, de a kórházban már nem tudtak segíteni, mert körülbelül három percig lehetett a víz alatt.

A gyógyfürdőben belső vizsgálat indult, amelynek az az eredménye, hogy mindent szakszerűen, a szabályok betartásával csináltak.