Ráuszította a kutyáját a nőre, hogy kirabolhassa

2020. május 23., 09:24

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi rendőrkapitányságán 2020. május 19-én 10 órakor tett bejelentést egy 56 éves nő, hogy egy órával korábban kirabolták a Városligeti körúton. A nő a nyomozóknak elmondta, hogy

egy vendéglő előtt sétált, amikor egy férfi odalépett hozzá, és ráuszította a kutyáját.

Az állat a nőt megpróbálta megharapni, gazdája pedig ez idő alatt letépte övtáskáját, majd elmenekült – írja a police.hu.

A zuglói rendőrök a bejelentő által megadott személyleírás alapján megkezdték a férfi forró nyomon üldözését, melynek eredményeként 11 óra 15 perckor a Nagymező utcában felismerték a 67 éves A. Jánost, és elfogták. A járőrök a férfinél megtalálták a sértett övtáskáját, amit a nőnek visszaadtak. A rendőrök a férfi német juhász keverék kutyáját gazdája előállítását követően ideiglenesen állatmenhelyen helyezték el.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói A. Jánost rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.