A Puskás Akadémia volt edzője nem értette, miért csodálkoznak, hogy a felcsúti stadionban konganak a lelátók

2019. június 7., 10:51

Szerző:

Csapnivaló munka folyik a felcsúti fociban a Puskás Akadémia volt edzője, Radoki János szerint. A Németországban felnőtt Radokit idén hgdecember végén szerződtették, áprilisban pedig már el is küldték a klubtól. Radoki János 23 meccsen volt a német másodosztályú Greuther Fürth vezetőedzője, a magyar élvonalban 13 meccs jutott neki. Ezek alapján mondta el tapasztalatait az Indexnek.

Mielőtt aláírta volna a felcsúti szerződését, tájékozódott, és tudta, hogy az edzők felé nincs sok türelem, de úgy gondolta, hogy ha átadja a mentalitását, akkor sikeres lehet. Mészáros Lőrinc azt mondta neki, hogy ő az ötödik szeretne lenni a szezon végén, de Radoki jelezte, hogy ő nem tartja reálisnak ezt a helyezést.

„Infrastruktur hundert prozent, munkastruktur zero prozent.”

- foglalta össze a Felcsúton tapasztaltakat.

Az edző nem értette, miért van pizza egyik meccs után az öltözőben. Azt hitte, ünnepelnek valakit, de aztán kiderült, hogy ők ezt így szokták.

"Az étkezésben is lemaradt a magyar futball. De mondhatnám az erősítést is. Csak elég ránézni Cristiano Ronaldo vagy Lewandowski felsőtestére. Azok az izmok nem véletlenül kerültek oda. Rajtuk több izom van, mint egy átlagos magyar csapaton. Kondíció nélkül csak álmokat lehet hajkurászni. Úgy látom, hogy még mindig csodálkoznak, jé, edzeni kell. Nem tudok azonosulni azzal, hogy lazábban edzünk hét közben, így elkerüljük az izomlázat, és mert így a meccsen majd dinamikusabb lesz a csapat.

A magyar futball szeretne nagy lenni, ez régi lemez, sokszor felteszik, de az oda vezető úton már nem szeretne végigmenni".

(Radoki értékelése a 4-0-s vereséggel végződő Kisvárda elleni meccs után. Ez volt az utolsó mérkőzése a Puskás Akadémiával.)

Radokinak is panaszkodtak arról, hogy mennyire kevesen járnak ki a Puskás Akadémia meccseire, mire ő annyit mondott, hogy ezen nem kell csodálkozni, hiszen unalmas, kiismerhető a játék.

Az edzőnek nem volt jó véleménye az akadémiáról felkerült játékosokról sem, szerinte munka szervezettsége a korosztályos csapatoknál is hiányos.

A vesszőparipája az volt, hogy csapata 80 sprintre képes egy meccsen, míg ez az adat a német elsőosztályú Bayern Leverkusennél például 266.

Azt is elmondta, hogy át akarta adni a német munkamorált, de erre nem adtak neki elég időt, inkább elküldték. A magyar élvonal keresetben már elérte a német másodosztályt, de tempóban nem.

Radoki távozása sem volt zökkenőmentes: ügyvédjének kellett telefonálni, hogy nem szeretnének a FIFA-hoz fordulni, ezért megkapta a járandóságát. Azóta Németország futballpályáit járja, ajánlatai is voltak már, de egyelőre még nem kapott munkát.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.