Óvodásokat vezényeltek ki térdelni a jéghideg aszfalton, amíg a csepregi polgármester átadta a felújított utat

2017. december 14., 10:46

Szerző:

Harminc éven át várt Csepreg arra, hogy felújítsák a közlekedés szempontjából a város ütőerének számító Alkotmány utcát, a Bognár Ignác utcát és A Zrínyi utcát a burkolattal és a vízelvezetővel együtt. Ez nemrég meg is történt, a felújításhoz az Orbán-kormány 133 millió forintos támogatást adott, Csepregnek egy fillért sem kellett hozzátennie, az utcákat pedig át is adták.

Fotó: Trió TV Dunántúl/Facebook

Az csak Vlasich Krisztián polgármester Facebookon megosztott videójából derül ki, hogy az ünnepi hangulat egy kicsit túlzásokba esett, az átadásra ugyanis kivezényeltek nyolc óvodást, akikkel felelevenítették a Luca-napi népszokást, az úgynevezett kotyolást. Ez egy Nyugat- és Dél-Dunántúlra jellemző termékenységvarázsló hagyomány, amely arról szól, hogy fiatal fiúk hajnalban betértek egy-egy házba, ráültek egy tuskóra vagy szalmára, és énekelni kezdtek. Utána szétszórták a konyhában a szalmát, majd várták, hogy a ház úrnője valamilyen ajándékkal lepje meg őket. Az nem világos, hogy ezt a csepregi városvezetésnek miért óvodásokkal kellett eljátszatnia a metsző hidegben, a jéghideg aszfalton, ráadásul úgy, hogy az óvoda nem az utcában – az Alkotmány utcában – van. Vlasich mindenesetre a Nyugat.hu-nak azt mondta, hogy az óvodások élvezték, a szülők szívesen jöttek, utána pedig mindenki forró teát kapott. 

A jelenleg független polgármester korábban a Fidesz színeiben politizált. Tavaly függesztették fel, miután kiderült, hogy nem tud elszámolni a város pénzügyeivel. Ez Hende Csaba volt honvédelmi minisztert nem akadályozta meg abban, hogy a bukása után is mellette kampányoljon.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.