Óvodásokat vezényeltek ki térdelni a jéghideg aszfalton, amíg a csepregi polgármester átadta a felújított utat

2017. december 14., 10:46

Szerző:

Harminc éven át várt Csepreg arra, hogy felújítsák a közlekedés szempontjából a város ütőerének számító Alkotmány utcát, a Bognár Ignác utcát és A Zrínyi utcát a burkolattal és a vízelvezetővel együtt. Ez nemrég meg is történt, a felújításhoz az Orbán-kormány 133 millió forintos támogatást adott, Csepregnek egy fillért sem kellett hozzátennie, az utcákat pedig át is adták.

Fotó: Trió TV Dunántúl/Facebook

Az csak Vlasich Krisztián polgármester Facebookon megosztott videójából derül ki, hogy az ünnepi hangulat egy kicsit túlzásokba esett, az átadásra ugyanis kivezényeltek nyolc óvodást, akikkel felelevenítették a Luca-napi népszokást, az úgynevezett kotyolást. Ez egy Nyugat- és Dél-Dunántúlra jellemző termékenységvarázsló hagyomány, amely arról szól, hogy fiatal fiúk hajnalban betértek egy-egy házba, ráültek egy tuskóra vagy szalmára, és énekelni kezdtek. Utána szétszórták a konyhában a szalmát, majd várták, hogy a ház úrnője valamilyen ajándékkal lepje meg őket. Az nem világos, hogy ezt a csepregi városvezetésnek miért óvodásokkal kellett eljátszatnia a metsző hidegben, a jéghideg aszfalton, ráadásul úgy, hogy az óvoda nem az utcában – az Alkotmány utcában – van. Vlasich mindenesetre a Nyugat.hu-nak azt mondta, hogy az óvodások élvezték, a szülők szívesen jöttek, utána pedig mindenki forró teát kapott. 

A jelenleg független polgármester korábban a Fidesz színeiben politizált. Tavaly függesztették fel, miután kiderült, hogy nem tud elszámolni a város pénzügyeivel. Ez Hende Csaba volt honvédelmi minisztert nem akadályozta meg abban, hogy a bukása után is mellette kampányoljon.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.