Húszmilliós kórházi számlával riogatja a beoltatlan covid betegeket az orvosi szakszervezet alelnöke

2021. január 4., 21:49

Szerző:

Szerinte ha a beoltatlan covidos betegeken behajtanák a kórházi ápolás díját, többen akarnák beoltani magukat.

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes, hozzátéve, a lakosság számára emellett részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy covidos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

Az alelnök szerint, nem csak a "pszichológiai" példamutatás miatt fontos az egészségügyi dolgozók átoltása, de fontos fertőzőforrások is lehetnek ők, még ha nem is koronavírusos betegekkel dolgoznak; "igenis be kell magukat oltani".

A rádió azon kérdésére, hogyan lehetne ösztönözni az embereket önmaguk beoltatására, azt felelte: "Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek. Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen" – ecsetelte.

Az interjú további részletei az InfoRádió oldalán olvashatók.