Orbán Viktor nem akart az izmaival játszadozni, de szerinte Magyarország képes akár fegyverrel is megvédeni a határát a migránsoktól

2019. november 7., 20:04

Szerző:

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor csütörtök délutáni sajtótájékoztatójánaka nagy része a migrációról szólt, a magyar miniszterelnök el is ejtett egy megkapó megjegyzést arról, mi várja a menekülteket Magyarországon.

– Nem hiszem, hogyx itt nekem muszklit kellene mutogatnom vagy bodybuilderes bemutatót tartanom, – régen volt már az –, de minden izomjátszadozás nélkül azt szeretném mondani, hogy Magyarország képes arra, hogy megvédje a határait. (...) Az ehhez szükséges élőerő. fegyver és technikai berendezés is rendelkezésre áll. Akármerre is indulnak el a migránsok, az biztos, hogy Magyarország határán nem lépheti át egyetlen illegális migráns sem

– fogalmazott a miniszterelnök. A sajtótájékoztatón – amelyen csak a török, illetve a magyar kormánypárti média két-két orgánuma tehetett fel kérdést – Recep Tayyip Erdogan emlékeztetett, hogy Törökország eddig 40 milliárd dollárt fordított a menekültválság kezelésére, és bár az EU 3+3-at ígért. ebből csak hárommilliárd dollárt utalt át. Törökországban négymillió menekült él, abból 3,6 millió az arab – jelezte. Újságírói kérdésre ezzel kapcsolatban azt mondta, mindent Törökország sem bír el, és ha azt látja, hogy „nincs megoldás”, ki kell tárnia a kapuit. – Nyilvánvaló, hogy merre indulnak el – fűzte hozzá.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.