Nyilvános megjelenéseket mondanak le fideszes politikusok, hogy ne kelljen a Strache-botrány miatt megszólalniuk

2019. május 21., 07:07

Szerző:

Orbán Viktor sem hülye, ő is tudja, hogy ami Bécsben történt, az neki is szól – fogalmazott a Népszavának az egyik fideszes politikus, mikor a lap az Orbán Viktor egyik legerősebb szövetségese, az Osztrák Szabadságpártot vezető Heinz-Christian Strache alkancellár korrupciós botrányáról kérdezték.

A budai várban fogadta Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt.
Fotó: Miniszterelnökség

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a magyar kormány az osztrákok belügyének tekintik a Strache esetét. Tennék ezt úgy, hogy Strache számára Orbán volt a hivatkozási alap, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne kialakítani - oroszok segítségével - egy korrupt paktummal, mint amilyet a magyar miniszterelnök létrehozott Magyarországon. Ráadásul annak a Heinrich Pecinának a neve is felmerült, aki átjátszott számos sajtóterméket fideszes köröknek, illetve személyesen találkozott Bécsben Orbánnal.

Az osztrák kormányválságba torkolló botrány miatt már mondott le nyilvános programot fideszes politikus a lap értesülései szerint, hogy ne kelljen az ügyben nyilvános véleményt formálnia.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.