Nem Schmidt Mária, hanem Zugló szedette le az '56-os plakátról Dózsa László nevét

2018. február 18., 17:26

Szerző:

Nem a Schmidt Mária vezette közalapítvány tüntette el a zuglói tűzfalra felfestett, a fiatal Pruck Pált ábrázoló nagy '56-os képről Dózsa László nevét, sőt, a mindenféle emlékévek felelőse és a Terror Háza igazgatója ezt roppant pikírten utasította vissza a Facebookon. Pedig éppenséggel el is távolíthatta volna, mert már korábban ígérte, hogy ha kiderül, hogy nem Dózsa László van a fotón, bocsánatot kér, és kijavítják. Ez régen kiderült, mostanáig azonban nem történt semmi.

A hazugság eltüntetése most sem Schmidt Máriának, hanem Zudlónak köszönhető. Hikáde Bea, a Karácsony Gergely-vezette zuglói önkormányzat sajtófőnöke a 444 érdeklődésére írta meg, mi történt: „Az 56-os falfestmény miatt kirobbant botrány után a zuglói önkormányzat szólította fel a FrankDigitál Médiaügynökséget Dózsa László nevének eltávolítására. A falfestmény ugyanis egy önkormányzati tulajdonú épület tűzfalán van, az ügynökség pedig az 56-os emlékév egyik lebonyolítójaként felelt a falfestményért. A tűzfal használatának meghosszabbításáról szóló szerződésben kötötte ki az önkormányzat a név eltávolítását. Tudomásunk szerint ez az ügynökség távolította el a megállapodást követő többszöri önkormányzati felszólításra Dózsa László nevét a falról.”

Fotó: 444.hu/olvasó

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.