Nem hagyják a csalást, a Kúriához fordultak a kétfarkúak két kamupárt miatt

Kétszer 149 millió forintnyi, továbbá a Családok Pártja által állított 49 egyéni jelöltenkénti 1-1 millió, illetve a MEDETE által állított 40 egyéni jelöltnek kampányra járó összesen 40 millió forint kifizetését úszhatja meg a költségvetés.

2018. március 12., 14:52

Szerző:

„Felnyomtunk két kamupártot a Kúriánál, hátha sikerül spórolni 300 millát" – tette közzé két párt országos pártlistájának nyilvántartásba vétele elleni felülvizsgálati kérelmét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Az MKKP egy jól szervezett, csúnya csalást akadályozhat meg lépésével. A Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (MEDETE) és a Családok Pártja ugyanis több szálon kötődik Szepessy Zsolt volt monoki polgármesterhez és, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által éppen szombaton elmeszelt Összefogás Pártjához. Az NVB ugyanis 7:1 arányban visszautasította az Összefogás Párt nyilvántartásba vételét, arra hivatkozva, hogy vezetője, Szepessy Zsolt nem ismeretlen a választási szervek előtt, ugyanis többször volt az NVB által megállapított jogsértés érintettje, ezért a bizottság szerint ellentétes lenne a választási alapelvekkel, a jogállamiság követelményével a lista nyilvántartásba vétele.

Noha már az indoklás is történelmi, fontos tény az is, hogy az NVB március 7-én úgy döntött, a párt aláírásgyűjtésével kapcsolatban büntetőfeljelentést tesz. Csakhogy eközben a Szepessy nevéhez köthető, az aláírásgyűjtés során szintén gyanúba keveredett két másik párt – a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (MEDETE), valamint a Családok Pártja – listáit és jelöltjeit nyilvántartásba vette az NVB, így azok több száz milliós állami kampánytámogatásban részesülhetnek. 

Szepessy Zsolt egy korábbi választási plakátja
Fotó: 168 óra

Mint megírtuk, rokonok, például szülők és gyermekeik indulnak azonos választókörzetekben egymással szemben, ahogyan a kiterjedt baráti vagy inkább üzleti társaság fel-feltűnik a három párt valamennyi jelölésében. És éppen ez a rendszer rákfenéje, a többes ajánlás, hiszen feltételezhetően ezek a jelöltek ugyanazokkal az aláírásokkal tudnak elindulni egymás ellen. A hvg.hu péntek esti cikkéből ugyanis kiderült: alaposan szervezett választási csalás lehet előkészületben Csongrád megye 4. választókerületében, ahol – mint az már a napokban ismertté vált – a Szimandl család három tagja is indul itt a Családok Pártja, a MEDETE párt és az Összefogás Párt színeiben – mintha egymással szemben versengenének. A portál cikke lerántotta a leplet arról is, hogy sokkal nagyobb és szervezettebb, szürreális csalássorozatról lehet szó, hiszen a két ismeretlen formációnak sem illetékesei, sem elszámoltatható vezetői, sőt, még nyilatkozói sem akadtak, a végső szálak pedig mindkettőtől Szepessy Zsolthoz vezettek.

Most lényegében ezeket a gyanúkat kéri kivizsgálni a Kúriától a kétfarkúak felülvizsgálati kérelme, így esély lehet arra, hogy a két kamugyanús párt nyilvántartásba vételét mégis elutasítsák.

Ezzel egyébként kétszer 149 millió forintnyi, továbbá a Családok Pártja által állított 49 egyéni jelöltenkénti 1-1 millió, s a MEDETE által állított 40 egyéni jelöltnek kampányra járó 40 millió forint is „megspórolható" lenne az adófizetők számára.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.