Nem a képviselőket verők, hanem Fekete-Győr András ellen indulhat eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt

2019. január 8., 13:48

Szerző:

Már a Központi Nyomozó Főügyészségen van a feljelentés Fekete-Győr András füstbombázása miatt – örömködik a kormánypropaganda. A gyanú szerint a Momentum elnöke még december 13-án dobott a rendőrök felé egy füstgránátot a Parlamentnél. A Momentum elnöke elismerte a füstbombázást, de semmiféle erőszakos szándéka nem volt, nem kívánt senkit, főként nem rendőrt bántalmazni. Fekete-Győr már akkor számított az eljárásra.

A feljelentéseiről ismert Tényi István fordult a BRFK-hoz az ügyben, ők továbbították az ügyészségnek az esetet. És a Pesti Srácok információi szerint a vádhatóság most hivatalos személy elleni erőszak gyanúját vizsgálja és hamarosan dönteni fog a nyomozás megindításáról vagy a feljelentés elutasításáról.

Fekete-Győr András pártelnök és a szintén füstbombázása miatt elhurcolt Donáth Anna alelnök a Kossuth téri egyik tüntetésen
Fotó: Merész Márton

Mindeközben feljelentések sorát tették ellenzéki képviselők, de eddig semmiféle hivatalos tájékoztatás nincs arról, hogy eljárás indult volna, vagy indulna az MTVA Kunigunda utcai székházában dokumentáltan történt, több ellenzéki képviselőt, de elsősorban a DK-s Varju Lászlót ért erőszak kapcsán. December 17-én a rendőrök egyetlen egyszer sem léptek fel a képviselők védelmében a biztonsági emberekkel szemben.

Ellenben példás gyorsasággal jártak el a hatóságok akkor, amikor a földre rántották, majd elvezették és előállították a Momentum alelnökét, Donáth Annát, akit ezután órákon át fogva tartották. Az első rabszolgatörvény elleni tüntetések egyikén Donáthot a Kossuth téren a rendőrök könnygázzal lefújták, a földre teperték, aztán a X. kerületi rendőrkapitányságon előállították egy játékboltban is kapható füstbomba meggyújtása miatt. A politikus nem dobta el, a kezében tartotta csupán a pirotechnikai eszközt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.