Megígérte, hogy leveszi a rontást a néni ékszereiről – ellopta az összes aranyát

2017. december 27., 15:44

Szerző:

Egy középkorú egri nő arra vett rá egy 73 éves asszonyt, hogy adja át neki az ékszereit, amelyekről – ígérete szerint

– le fogja venni a rontást.

A tárgyak azóta sem kerültek vissza a hiszékeny sértetthez, így az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az elkövetővel  szemben – írja az Ügyészség.hu.

A vádlott 2017 szeptemberében céltalanul flangált Eger felnémeti városrészében, amikor meglátta a házának előkertjében tevő-vevő sértettet. Miután felmérte, hogy az idős hölgy – részben életkoránál fogva – könnyen megtéveszthető, beszédbe elegyedett vele. Előbb a néni egészségi állapotára és annak okaira, majd – mindezek kapcsán – az asszony ékszereire terelődött a szó.

Antihősünk ekkor ajánlotta fel nagylelkűen, hogy szívesen leveszi a rontást a betegeskedő néni ékszereiről, ami bizonyosan pozitív változást eredményez majd az egészségi állapotában, de általában az életében is.

A megtévesztett áldozat ennek hatására előhozta féltve őrzött értékeit, amelyek közül az elkövető kiválasztotta az arany ékszereket azzal, hogy korlátozott képességei folytán csak a nemesfémből készült tárgyakról tudja levenni a rontást. A kincseket rögtön magához is vette, cserébe pedig három tarotkártyalapot adott a sértettnek, egyben megígérte, hogy a rontás levétele érdekében szükséges műveletekhez azonnal hozzálát, amint hazaér, állítása szerint Miskolcra. 

Arra is megkérte az asszonyt, hogy ennek meggyorsítása céljából

a hazautazás költségeit is  fizesse ki a számára,

majd az ékszerekkel és háromezer forint készpénzzel a zsebében azzal az ígérettel távozott a helyszínről, hogy a tárgyakat hamarosan vissza fogja szolgáltatni. Mivel ez nem történt meg, az idős nőt végül több mint hetvenezer forintnyi kár érte.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja a terheltet, aki a bűncselekményt visszaesőként követte el.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.