Meghalt a fiatalember, akit a mentők késve tudtak kórházba vinni egy tilosban parkoló BMW miatt

2017. december 12., 11:02

Szerző:

Vasárnap hajnalban rosszulléthez riasztották a szombathelyi mentőket, akik egy tilosban parkoló BMW miatt csak trükközve tudtak felhajtani a járdára, hogy megközelíthessék a társasház bejáratát. 

A mentők a tűzoltók segítségét is kérték, akik már meg sem próbáltak bejutni a ház elé, megálltak kint a parkolóban, és onnan szaladtak rohamléptekkel segíteni. A 112.hu információi szerint újra is kellett éleszteniük egy felsőbb emeleten lakó fiatalembert. 

A mentők a tűzoltók segítségével biztonságosan lehozták az emeletről az ellátásra szoruló férfit, a hordágyra szerelt speciális, életfunkciókat fenntartó eszközökkel együtt, a mentőautó azonban csak nagyon lassan, óvatosan tudott visszatérni az úttestre a szabálytalan autó miatt. A mentőautó sárfogója fenn is akadt a magas padkán, de ezután már roboghatott a kórházba, ahol a fiatalember nem sokkal később elhunyt.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.