Levelet írt az érdi polgármester az először választóknak, hogy vasárnap szavazzanak a Fideszre

Ő büszke fideszes, a függetlenség látszatát kelteni hazugság és gyávaság.

2019. május 24., 09:41

Szerző:

Bár a vasárnapi EP-választáson nem városok, hanem pártok indulnak, Érd polgármestere, T. Mészáros András elsőbbségivel feladott levélben kéri az először választókat, hogy szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára. A polgármester azt írta, olyan képviselőket kell választani, akik valóban a magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben, és nem a brüsszeli bürokrácia érdekeinek a kijárói lesznek Magyarországon, ami után a 444 és a 24 is több kérdést küldött neki. A 444 azt firtatta, hogy hogyan szerezte meg a polgármester az első szavazók névjegyzékét, ki fizette a költségeket – a leveleket Érd logójával ellátott fejléces papírra írták –, polgármesteri feladat-e az először választókat arra felszólítani arra, hogy a Fidesz-KDNP-re szavazzanak. Többé-kevésbé ugyanerre volt kíváncsi a 24 is, T. Mészáros András pedig a Facebookon válaszolt. 

Szerinte a választáson induló szervezeteknek joguk és lehetőségük van arra, hogy a választási kampány időszakában a Nemzeti Választási Irodától anyagi ellenszolgáltatás fejében kikérjék a választói névjegyzékben szereplő személyek adatait, de mivel a Polgármesteri Hivatalt a jegyző vezeti, adatokról nincs és nem is lehet tudomása. 

„Soha nem árultam el a Fidesz által képviselt értékrendet és soha nem árultam zsákbamacskát. Nem így a baloldali álfüggetlen jelöltek, akik ugyan szégyellnek pártszínekben indulni egy-egy választáson, de a párttámogatást elfogadják. A függetlenség látszatát kelteni hazugság és gyávaság”

– árult el mindent ezután az indítékairól, arról azonban nem adott felvilágosítást, hogy Érd polgármestereként miért érezte úgy, hogy be kell dobnia magát az EP-választási kampányba.

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.