Kósa Lajos állítólag ragaszkodott ahhoz, hogy édesanyja számlájára érkezzen a 800 milliós ajándék

2018. március 16., 07:06

Szerző:

Az állítólagos örökséggel rendelkező csengeri nő egyik hozzátartozója szerint Kósa Lajos ragaszkodott hozzá, hogy készüljön egy olyan közokirat, hogy édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz - írja a mai Magyar Nemzet.

Ez az állítás viszont szemben áll Kósa Lajos magyarázkodásával, miszerint arra ösztönözte a nagy vagyonnal hozzá forduló asszonyt, hogy a közjóra fordítsa az átlag ember számára érthetetlen mennyiségű, 1300 milliárd forintnyi pénzt. A rokon szerint azonban Kósa Lajos kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró.

Kósa Lajos
Fotó: Facebook/Kósa Lajos

Kedden a Magyar Nemzet szellőztette meg elsőként, hogy egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 2013-ban egy rejtélyes csengeri háztartásbeli nő, Szabó Gáborné 4,3 milliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost. Később egy másik közjegyzői okiratból az is kiderült, hogy Szabó Gáborné 2,6 millió eurót (átszámítva 800 millió forintot) akart ajándékozni a politikus édesanyjának. Azt már a 168 Óra írta meg elsőként, hogy Szabó Gáborné férje nemrég öngyilkos lett.

Ami Kósa Lajos édesanyját illeti, a 82 éves, nyugdíjazása előtt védőnőként és bölcsődevezetőként dolgozó nőről január elején derült ki, hogy egy cég résztulajdonosaként 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton, később pedig az is, hogy Kósa Lajosné Bacskó Katalin debreceni háza lett a székhelye annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos ügyvéd barátja, Fiák István passzolt át nagyon jutányos áron Kósa Lajos feleségének, Kósáné Porkoláb Gyöngyinek.

A Szabó család a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, csalódtak Kósa Lajosban, mert úgy érzik, cserben hagyta őket. Nem értik, miért nevezte Szabónét kóklernek, és miért állítja azt, hogy becsapták, miközben Kósa a 2017 eleji teljes elhidegülést megelőzően, állítólag, támogatást ígért a családnak. A férfi szerint Kósa elmondta, hogy ők fel tudják majd gyorsítani a hagyatéki dolgokat.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.