Újabb 15 fertőzöttet regisztráltak, halálos áldozata tegnap óta nem volt a járványnak

2020. augusztus 11., 09:54

Szerző:

15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,

ezzel 4746 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma közölte a kormányzati koronavírus portál. Mint írják, az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3527-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 614 fő. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,

közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Mint a kormányzati vírusportál írja,

a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie – zárul a tájékoztatás.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.