Most a Kaleta-ítélet apropóján piszkálna bele a bírói függetlenségbe a Fidesz

2020. július 12., 11:52

Szerző:

A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője vasárnap az állami rádióban. 

Az Országgyűlés plenáris ülése

Kocsis Máté - a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettéről azt mondta, az ügy rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás

nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége.

Hangsúlyozta, átfogó problémáról van szó, nem egy konkrét szexuális bűncselekmény történt egy vagy több gyermek sérelmére, hanem az elkövető számítógépén találtak több ezer fényképet.    

A probléma sokkal szerteágazóbb és kiterjedtebb annál, mint hogy leegyszerűsítsék a gyermekek sérelmére elkövetett pedofil bűncselekménynek, és a jelenséggel szemben minden eszközzel fel kell lépni - emelte ki. 

Tüntetés a Markó utcában a Kaleta-ítélet miatt.
Fotó: Merész Márton

Kocsis Máté problémásnak nevezte azt is, hogy Kaleta Gábor ügyében

a bírósági ítélet miért ennyire gyenge,

és az ügyészség miért nem fellebbezett súlyosbításért. Ezek mind olyan kérdések, amiket körül kell járni, és a legnagyobb figyelemmel kell megalkotni majd az új szabályokat - hangsúlyozta.    

Felvetette, hogy ha szükséges, akkor

ki kell zárni bizonyos esetekben a bírói mérlegelés lehetőségét,

mert abban nincs vita, hogy ez az ítélet mindenkit felháborított, aki jóérzésű ember.

A Kaleta-ügyről bővebben itt olvashat: 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.